Малий та середній бізнес Чернігівщини за рахунок сплати податків забезпечили третину надходжень до бюджетів територіальних громад

У січні-червні 2023 року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено 3,2 млрд грн податків і зборів, що становить 35,8 відс. загальної суми надходжень.

За січень-червень 2023 року платниками Чернігівщини сплачено понад 14,5 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівської області у січні-червні 2023 року сплачено понад 9,1 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 41 відс. (на 2,7 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 5,4 млрд грн (зростання на 48 відс.).

У січні-червні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 5,3 млрд гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2023 року надійшло 5,3 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 43 відс. більше за факт надходжень шести місяців попереднього року (+1,6 млрд грн).

Як платнику повернути кошти помилково сплаченого ЄСВ

Відповідно до п. 5 Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.07.2021 р. №417 (далі – Порядок), повернення сум єдиного внеску здійснюється у випадках: надмірної або помилкової сплати сум єдиного внеску та/або застосованих фінансових санкцій на належний рахунок 3556;

Податкова знижка за оренду житла для внутрішньо переміщених осіб

Право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ). Відповідно до п.п. 166.3.9 п. 166.3 ст. 166 ПКУ платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично сплачені ним протягом звітного податкового року суми коштів, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

Майже 1,4 мільярда гривень отримали бюджети від платників Чернігівщини у лютому 2023 року

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам, які не зважаючи на складний воєнний час, сплачують податки та збори і тим самим фінансово підтримують державу.

Понад 1,5 мільярда гривень отримали бюджети Чернігівщини у січні 2023 року від сплати податків

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам, які не зважаючи на складний воєнний час, сплачують податки та збори і тим самим фінансово підтримують державу.