У січні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали понад 900 мільйонів гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень 2023 року надійшло понад 900 млн грн від сплати податків і зборів, що на 53,2 відс. більше за факт надходжень січня 2022 року (+ 313 млн грн).

Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю

Наказом Міністерства фінансів України від 15.02.2022 року №83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» внесено зміни до Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (далі- Декларація), затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560.

Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року

З 1 січня 2023 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2022 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.

Щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами

Законом України від 16 листопада 2022 року № 2747-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами» (далі – Закон № 2747), який набрав чинності 11.12.2022, внесені наступні зміни:

До уваги волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації

Державна податкова служба України повідомляє, що 11.12.2022 набрав чинності Закон України від 16 листопада 2022 року № 2757-ІХ «Про внесення змін до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації».

За січень – жовтень 2022 року платниками Чернігівщини сплачено 19,3 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

До бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівської області за десять місяців 2022 року сплачено 12,3 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 9,6 відс. перевищує факт надходжень відповідного періоду минулого року. Єдиного внеску надійшло 7 млрд грн (на 38,7 відс. більше за минулорічні надходження). Про це повідомила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

На Чернігівщині надходження від сплати єдиного внеску перевищили 7 мільярдів гривень

Платниками Чернігівщини протягом січня – жовтня 2022 року сплачено більше 7 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що перевищує минулорічний показник за відповідний період майже на 2 млрд гривень, -  інформує начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Платники Чернігівщини на підтримку армії сплатили понад 497,7 млн військового збору

Протягом січня – жовтня 2022 року платниками податків Чернігівської  області сплачено понад 497,7 млн грн військового збору. Це більш ніж на 102 млн грн більше аналогічного періоду  минулого року.