13 лютого в Комарівському будинку культури відбувся вечір пам'яті "Афганістан болить в моїй душі" під час якого згадували учасників бойових дій та вшановували тих, хто поліг у афганській війні, яка назавжди залишиться болем у серцях нашого народу. 

Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, свято віруючи, що виконують свій cолдатський обов'язок, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя.

Роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам'яті імена воїнів-афганців. У числі тих хто не повернувся з Афганістану, є ім'я нашого земляка із с. Прохори Несіна Олександра Миколайовича, нагородженого орденом Червоної Зірки посмертно. В Прохорській школі відкрито дошку пам'яті  О.М. Несіна, названа вулиця на його честь.

Страшними дорогами цієї війни пройшли і наші земляки: Жигайло Олександр Анатолійович, Лесенко Володимир Вікторович, Вєтров Юрій Михайлович. Найвищою нагородою для тих хто уцілів, випав щасливий квиток -  їм випало жити. Вони повернулись до рідного дому, впорядковують рідну українську землю. Кожен із них краще розуміє цінність людського життя і сутність мирного існування, кожен знає як боляче оплакувати втрати, кожен із них чесний перед власною совістю і світлою пам'яттю.

Низький уклін Вам, воїни-афганці, від усіх земляків. Бажаємо усім Вам здоров'я, щастя, миру, злагоди, добробуту.

О Україно, ніжно пригорни

Цсіх своїх живих синів, як мати,

Щоб ми уже не бачили війни,

Не чули щоб ніколи звук гармати.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису