Фото без описуДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА україни

Головне  управління  ДФС  У Чернігівській області

вул. Реміснича, 11, м. Чернігів, 14000, тел. (0462)652-300, факс (0462)651-308, E-mail: ch.official@sfs.gov.ua            _______________________________________ Код ЄДРПОУ 39392183____________________________________

22.03.2019 № 4504 /10/25-01-27-13      На   №__________________від__________

                                                                           Органам місцевого самоврядування

                                                                            Редакціям ЗМІ

Для розміщення у ЗМІ

  та на веб-сайтах

 

Головне управління ДФС у Чернігівській області просить розмістити матеріал для широкого інформування платників податків.

Текст додається.

 

З повагою

 

Начальник                                                                                О. БАРАНОВСЬКИЙ      

 

Світлана Стрижак, 652-954

 

Порядок обчислення ЄСВ особами, які провадять незалежну професійну діяльність

Єдиний внесок для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць (918,06 грн з початку 2019 року), незалежно від того, отримувала особа дохід чи ні.

Особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Суми єдиного внеску, сплачені протягом року враховуються платниками при остаточному розрахунку, який здійснюється ними за календарний рік до 1 травня наступного року, згідно з даними, зазначеними у Податковій декларації про майновий стан і доходи.

Особи, які провадять незалежну професійну діяльність, самі за себе формують та подають до фіскальних органів звіт один раз на рік до 01 травня року, наступного за звітним періодом. Звітним періодом для таких осіб є календарний рік.

Важливо! При заповнені звітності необхідно враховувати, що базою нарахування єдиного внеску є чистий оподатковуваний дохід (прибуток), зазначений у податковій декларації, поділений на кількість місяців, протягом яких такий платник перебував на обліку як платник єдиного внеску, виходячи з мінімальної суми внеску.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.