ID -картка – це просто! ID-картка – це зручно! ID-картка – це надійно! ID –картка – сучасно!

Напередодні в Борзнянському РС УДМС України в Чернігівській області для сім’ї Максименків відбулася важлива подія. Мама Людмила Павлівна та син Владислав отримали паспорти громадянина України у вигляді ID-картки та рекомендують сучасний документ.

Можна довго перелічувати переваги даного документу, але для початку нагадаємо, що це за документ та як він виглядає.

ID-картка - самодостатній документ, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України, який має вигляд пластикової картки з чіпом, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема, цифрова фотографія, підпис та відбитки пальців. Тобто ніхто, крім власника ID-картки,  не зможе нею скористатися, порівняно з паспортом громадянина України у вигляді книжечки. Що є значною перевагою у оформленні ID-картки.

На ID-картці є вся необхідна інформація про людину: назва держави, П.І.Б. українською мовою та латинською транслітерацією, стать, дата народження, місце народження, відцифроване зображення обличчя та підпис власника картки, номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, ідентифікаційний код, номер ID-картки, дата видачі та закінчення терміну дії, а також код уповноваженого органу на видачу документа.

Зручно, що ідентифікаційний код також візуально нанесений на ID-картку і папірець з кодом носити з собою не потрібно! Також немає необхідності кожного разу змінювати документ, оскільки змінна інформація, до якої належить реєстрація місця проживання, сімейний стан та відомості про дітей додається на електронний носій і змінюється у будь-якому підрозділі міграційної служби. 

Не менш важливою перевагою ID-картки є  можливість отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на чіп ID-картки, що надасть можливість доступу до різноманітних електронних сервісів державних органів, до адміністративних та банківських послуг не виходячи з дому. Такий електронний ключ видається на 2 роки. Процедура внесення електронного ключа до ID-картки є безкоштовною та займає близько 5 хвилин. 

Паспорт громадянина України, виготовлений у формі картки дає можливість скористатися такою перевагою, як перетин міжнародного кордону за внутрішнім документом. На даний час діє угода про безперешкодний в’їзд на територію Туреччини та Грузії саме по ID-карткам. Наразі тривають перемовини з іншими країнами.

Нагадаємо, що мешканцям Борзнянського району паспорт громадянина України у формі ID-картки можна оформити у Борзнянському РС УДМС України  Чернігівській області за адресою м. Борзна вул. Пантелеймона Куліша, 114,  з вівторка по суботу з 08.00 до 16.00, неділя-понеділок – вихідний.