Фахівці ДСНС України постійно здійснюють профілактично-роз’яснювальні рейди, направлені на запобігання пожежам у природних екологічних системах. З настанням потепління щодня на Чернігівщині внаслідок випалювання залишків сухої рослинності реєструється  20-30 загорань, внаслідок яких вогнем знищується понад 50 га територій. Лише завдяки оперативним діям пожежно-рятувальних підрозділів вдається запобігти значним матеріальним збиткам.

Під час рейдів надзвичайники проводять серед населення інструктажі щодо дотримання заходів безпеки під час перебування в лісопаркових зонах, на відкритих територіях та поблизу торфовищ. Громадянам наводять численні приклади та наслідки пожеж, причинами яких послужила людська недбалість й відверте ігнорування вимог пожежної безпеки, а також наголошують, що випалювання сміття та сухої трави тягне за собою адміністративну відповідальність. Також рятувальники акцентують увагу батьків на постійному нагляді за дітьми, адже, опинившись на самоті, вони можуть вигадати небезпечні ігри з сірниками та запальничками, що може призвести до непередбачуваних наслідків.

Під час проведення профілактичних заходів фахівці ДСНС вручають громадянам інформаційні листівки із заходами безпеки життєдіяльності.

 

Борзнянський районний сектор

УДСНС України у Чернігівській області

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису