Фото без опису

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі зобов’язані проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій та/або через програмні РРО для підакцизних товарів із використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості – п. 11 ст. 3 Закону № 265.

У разі виявлення під час перевірки суб’єкта господарювання фактів порушень, за рішенням відповідних контролюючих органів застосовується відповідальність у вигляді штрафних санкції, передбачених п. 7 ст. 17 Закону № 265 – триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100,0грн.).

Акцизний податок з роздрібної торгівлі суттєво впливає на збільшення надходжень до місцевого бюджету. При цьому він має відображатися у фіскальному чеку. Коли ж немає фіскального чека – не сплачено акцизний податок, відповідно - не наповнюється бюджет. Враховуючи, що фактичними платниками цього податку у першу чергу є споживачі, які купляють підакцизні товари, вони також мають контролювати сплату суб‘єктами господарської діяльності податку, вимагаючи розрахунковий документ у продавця.

Комарівська сільська рада наголошує щодо необхідності в повному обсязі сплачувати акцизний податок до бюджету, видавати товарні чеки споживачам, дотримуватись правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.