СПІВПРАЦЯ З БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Належним чином налагоджена співпраця  між всіма органами та установами, діяльність яких пов’язана з особами, які ведуть антисоціальний спосіб життя або притягувались до кримінальної відповідальності, є  однією з запорук успіху. Так, лише при охопленні всіх сфер життя засудженої особи, можливо розробити та виконати необхідний для її виправлення комплекс заходів.

Інструменти впливу на правопорушників задля убезпечення суспільства

Пробація — це не покарання, яке застосовується замість позбавлення волі, а система. Головною метою пробації є безпека суспільства. Пробація не означає можливість дати правопорушнику уникнути покарання. Це просто більш перспективна і логічна схема виконання цього покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією до змін без вилучення людини із суспільства. Важливо, що в результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю. Крім того, ця система більш економна порівняно з витратами на забезпечення тюремного ув’язнення.

Інформування суду, щодо наявних пробаційних програм

19.07.2021 року під час робочої зустрічі з головою Борзнянського районного суду Чернігівської області Олександром Луговцем та керівником апарату суду Юрієм Скабенком, старшим інспектором Борзнянського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» Антоніною Галатою, яка пройшла відповідне навчання та є куратором пробаційних програм, було проінформовано присутніх про перелік затверджених пробаційних програм (для повнолітніх та неповнолітніх) із зазначенням змісту заходів та оцінкою результатів.

Долучилися до святкування Міжнародного дня захисту дітей

31 травня 2021 року співробітники Борзнянського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» у Чернігівській області начальник Оксана Білозор та  старший інспектор Антоніна Галата відвідали за місцем проживання родину підоблікового, який є багатодітним батьком, з метою привітати їх з Міжнародним днем захисту дітей,  який весь світ щорічно святкує 1 червня.

Розвиток системи пробації та збільшення альтернатив позбавленню волі

Впродовж останніх років наша країна впевнено рухається шляхом глибоких і структурних реформ. Трансформації, що відбуваються сьогодні в усіх ключових напрямах життя держави, є фундаментом для якісних змін у середньостроковій перспективі, основою для підвищення добробуту та рівня життя нас із вами – громадян України.

Центр надання соціальних послуг, як партнерська організація

Належним чином налагоджена співпраця  між всіма органами та установами, діяльність яких пов’язана з особами, які ведуть антисоціальний спосіб життя або притягувались до кримінальної відповідальності, є  однією з запорук успіху. Так, лише при охопленні всіх сфер життя засудженої особи, можливо розробити та виконати необхідний для її виправлення комплекс заходів. Більшість осіб, які вперше вчиняють кримінальні правопорушення, є особи молодіжного віку, при проведенні профілактичної та соціально – виховної роботи з якими необхідна тісна співпраця між органом виконання покарань та центром надання соціальних послуг.

Взаємодія з Борзнянським бюро безоплатної правової допомоги

Між Адміністрацією Державної кримінально – виконавчої служби України, Державною установою «Центр пробації» та Координаційним центром з надання правової допомоги» ще в 2018 році було підписано Меморандум про співпрацю від 17.09.2018 №4-А, на виконання якого, на початку кожного кварталу працівниками Борзнянського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області  спільно з відділом «Борзнянське бюро безоплатної правової допомоги» розробляється  та узгоджується графік роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у приміщенні Борзнянського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області.