В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. У березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Шевченка. Скільки років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

Так 9 березня в Комарівській Публічній бібліотеці відбулася літературно-мистецька композиція "Об'єднаймо Україну Шевченковим словом". У святі приймали участь як молодші, так і дорослі користувачі бібліотеки, які декламували вірші, виконували пісні на слова Т.Г. Шевченка, грали інсценівки із життєвого шляху Тараса Шевченка та з життя героїв його творів, наймолодші учасники свята подарували український таночок.

До уваги користувачів директор Комарівської Публічної бібліотеки Холодняк І.Ю. представила виставку - вшанування: "Шевченкове слово житиме у віках" та провел огляд літератури про життєвий і творчий шлях великого Кобзаря.

Тарас Григорович Шевченко був не тільки великим поетом, а ще й великим художником, який надихнув своїм мистецтвом жительку села Комарівка, майстриню декоративно-художнього розпису Холодняк О.І. на створення власних шедеврів. Талант цієї жінки вражає своєю унікальністю. Вишуканий та неповторний, декоративно-художній розпис - чудовий привід для гордості українців. Ще б пак, адже в основі його барвистих візерунків лежить безмежна любов до рідного краю. Магія розпису полонила серця шанувальників прекрасного, тож на святі Олена Іванівна провела майстер-клас "Прекрасне живе вічно" для дітей, де можна було не лише насолодитися витворами народної майстрині, але й спробувати створити свої, адже декоративне мистецтво відіграє велику роль у загальному культурному розвитку народу, допомогає формуванню естетичних почуттів, вихованню художніх смаків.

 На завершення літературно-мистецької композиції Кантур А.І. прочитав вірш "Заповіт" Тараса Григоровича Шеченка.

У кожній хаті, нехай живе мудре, ніжне, пророче слово нашого Кобзаря.

Адже його твори - це історико-культурні пам'ятки, що житимуть віки, 

як живуть у народі перекази про народних героїв.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису