Отримати роз’яснення з податкових питань можна у Контакт-центрі ДПС

Отримати роз’яснення з податкових питань можна у Контакт-центрі ДПС

Отримати роз’яснення з податкових питань можна у Контакт-центрі ДПС   Відтепер звернутися до Контакт-центру ДПС можна через чат та месенджери. Контакт-центр Державної податкової служби України має чат в «ЗІР»  та в месенджерах – viber і telegram. До нього можна приєднатися з вебпорталу Державної податкової служби України розділу «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua/, а також з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (скорочено ЗІР) https://zir.tax.gov.ua/, або його мобільної версії. Використовуючи чат спілкування, Ви можете самостійно визначити якість отриманої відповіді, а Ваша оцінка допоможе у наповненні «Бази знань» та підвищенні рівня інформаційно-довідкових послуг ДПС.

Отримуєте іноземні доходи – подайте декларацію

Отримуєте іноземні доходи – подайте декларацію

Отримуєте іноземні доходи – подайте декларацію   До 1 липня 2020 року продовжено термін декларування доходів громадян, отриманих протягом минулого року. Якщо громадянин отримував іноземні доходи, він має їх задекларувати. Як це зробити правильно роз’яснюють фахівці.  Отже, сума іноземних доходів, розмір яких визначається відповідно до п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), вказується фізичною особою у рядку 10.7 розд. ІІ «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація).      У графі 3 рядка 10.7 Декларації вказується сума іноземних доходів, перерахована у гривнях, з урахуванням норм п. 164.4 ст. 164 ПКУ;      у графі 6 рядка 10.7 Декларації вказується сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету, розрахована за ставкою 18 відсотків;      у графі 7 рядка 10.7 вказується сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету, розрахована за ставкою 1,5 відсотка. Детальніше з цим та іншими роз’ясненнями ви можете ознайомитися у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДПС (категорія 103).                         Сектор комунікацій Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Акцизний податок: Що змінилося?

Акцизний податок: Що змінилося?

Акцизний податок: Що змінилося?   З 23.05.2020 року в частині акцизного податку набули чинності норми Закону України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі - Закон), згідно яких: