Фото без описуДошкільна освіта є найважливішою сферою реалізації прав людини в забезпеченні рівних можливостей в отриманні якісної освіти. Доступність до якісної освіти започатковується з дошкільної освіти, оскільки саме вона є базою цілісного розвитку майбутніх громадян України, фундаментом творення нового освітнього процесу.

Головна мета дошкільної освіти – створити сприятливі умови для особистісного становлення дітей, забезпечити їхній збалансований розвиток, узгодженість у житті основних тенденцій до самореалізації, саморозвитку та самозбереження, формування життєвої компетенції, розвитку ціннісного ставлення до світу природи, культури, людей, самих себе. Така глобальна мета висуває певні вимоги й до забезпечення якості дошкільної освіти, і найвагоміша з них – удосконалення змісту відповідно до вимог часу.

Для задоволення потреб в отриманні дошкільної освіти в Комарівській територіальній громаді функціонує 2 заклади дошкільної освіти, в селах Комарівка та Прохори,  та два дошкільні підрозділи при Берестовецькій та Степанівській гімназіях. Зокрема, дошкільний підрозділ Степанівської гімназії розпочав роботу з листопада 2023 року. Дошкільною освітою в громаді охоплено  77% дошкільнят віком від 3 до 6 (7) років.

Колективи закладів дошкільної освіти працюють над зміцненням навчально-матеріальної бази, впроваджують нові сучасні інноваційні технології, передовий педагогічний досвід, інноваційні технології в організації життєдіяльності дітей дошкільного віку.

Педагоги дошкільних закладів проявляють творчість, педагогічну майстерність у роботі з дітьми. Про це свідчать виховні заходи, конкурси.

Спільними зусиллями Комарівської сільської ради створено необхідні умови для навчання, виховання та розвитку дошкільнят.

Педагогічні працівники знаходяться в постійному пошуку шляхів творчого зростання дітей з урахуванням їхніх індивідуальних особливостей та можливостей зростати здоровими і щасливими.

Як сказав В.Сухомлинський: «Дитина – ніжний паросток, який стане могутнім деревом, й дитинство вимагає до себе особливої уваги». дитину».

Тому педагогічні колективи закладів дошкільної освіти Комарівської сільської територіальної громади направляють свої зусилля на оптимізацію та модернізацію освітнього процесу через комплексне застосування мудрості педагогів-класиків, інтегровану та пошукову діяльність, родинний досвід і досвід колег.