Фото без опису          Відповідно до ст. 211–215Закону України “Про культуру” від 14.12.2010 №  2778-VI (зі змінами), наказу Міністерства культури України від 31.05.2016 року № 380 «Про затвердження Положення про формування складу та організації роботи конкурсної комісії із проведення конкурсного добору на посаду керівника державного закладу культури, що належить до сфери Міністерства культури України» (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 червня 2016 року за № 809/28939) та зі змінами, внесеними Наказом Міністерства культури України від 09.01.2018 року № 46,  ст. 24 Закону України «Про бібліотеки та бібліотечну справу», рішення сесії Комарівської сільської ради  від 15.02.2024 року № 734-31/ІХ «Про затвердження Положення «Про Порядок призначення на посаду керівника комунального закладу культури» та форми контракту з керівником закладу культури», розпорядження сільського голови Віктора БОНДАРЕНКА від 27.03.2024 р.  № 30 «Про оголошення конкурсу на заміщення посади директора Комунального закладу „Комарівська  публічна бібліотека”, з метою забезпечення реалізації Закону України від 28 січня 2016 року № 955-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» відділ освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Комарівської сільської ради оголошує конкурс на заміщення посади директора Комунального закладу «Комарівська публічна бібліотека» Комарівської сільської ради.

 

Кваліфікаційні вимоги до претендента на посаду директора комунального закладу «Комарівська публічна бібліотека» Комарівської сільської ради:

•        вища освіта;

•        стаж роботи у сфері культури не менше трьох років;

•        володіння державною мовою;

•        здатність за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

Обмеження щодо кандидатів: керівником  комунального закладу культури не може бути призначена особа, яка:

•        за рішенням суду визнана недієздатною або її дієздатність обмежена;

•        має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення.

Перелік документів, які необхідно подати для участі у конкурсному відборі та строк їх подання:

•        заяву про участь у конкурсі;

•        згода на обробку персональних даних відповіднодо Закону України «Про захист персональних даних»;

•        автобіографію, що містить прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, інформацію про громадянство, відомості про освіту, трудову діяльність, посаду (заняття), місце роботи, громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), контактний номер телефону та адресу електронної пошти чи іншого засобу зв’язку, відомості про наявність чи відсутність судимості;

•        копію документа, що посвідчує особу, копії документів про вищу освіту;

•        два рекомендаційні листи довільної форми (за наявності);

•        мотиваційний лист довільної форми;

•        документ про освіту, що завдячує рівень вивчення української мови.

 

         Зазначені  документи для участі у конкурсі подаються особисто упродовж 30 днів з 28.03.2024 року по 26.04.2024 року, за адресою: Чернігівська область, Ніжинський район, с. Комарівка, вул. Соборна, 1 або на електронну пошту: 04412225@mail.gov.ua. Інша інформація щодо умов проведення конкурсу, основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці надається за місцем подання документів або за телефоном: (04653) 25-130.

         Перелік документів є вичерпним. Особи можуть надавати інші документи, які, на їх думку, підтверджують професійні чи моральні якості. Особи, які подають документи, відповідають за достовірність поданої інформації.

         Кандидата на посаду керівника закладу визначає конкурсна комісія за результатами публічного конкурсного відбору, обов’язковою умовою якого є публічна презентація кандидатами на посаду керівника закладу проєктів програм розвитку закладу на один і п’ять років.

         До конкурсної комісії подається не більше дев’яти членів. По три кандидатури до складу конкурсної комісії подають члени трудового колективу відповідного закладу культури, громадські організації, що здійснюють діяльність у сфері культури відповідного функціонального спрямування, та Комарівська сільська рада.

         Подання пропозицій  трудового колективу та громадських організацій у сфері культури щодо кандидатур для включення до складу конкурсної комісії триває до 16.00 05 квітня 2024 року.

         Формування персонального складу конкурсних комісій триватиме  протягом 30 днів з дня опублікування оголошення. 

         Конкурсна комісія проводитиме перше засідання через 10 днів після закінчення строку приймання документів.

На другому засіданні 14.04.2024 року конкурсна комісія проводитиме:

•        співбесіду з кандидатами;

•        заслуховуватимуться публічні презентації проєктів програм розвитку закладу культури на 1 рік;

•        заслуховуватимуться публічні презентації проєктів програм розвитку закладу культури на 5 років.

 

Конкурсний відбір проводиться публічно.

Дата початку формування конкурсної комісії  – 28 березня 2024 року.

 

Конкурсна комісія затверджується сільським головою у складі не більше дев’яти членів:

•        3 кандидатури від членів трудового колективу;

•        3 кандидатури від громадських організацій у сфері культури відповідного функціонального спрямування;

•        3 кандидатури від органу управління.

Кандидатури до складу конкурсної комісії від трудових колективів обираються на загальних зборах трудового колективу.

Громадські організації у сфері культури відповідного функціонального спрямування можуть подати по три кандидатури  до органу управління.

Кандидатури до складу конкурсної комісії від громадських організацій будуть визначатись шляхом жеребкування, проведеним  Комарівською сільською радою.

Членами конкурсної комісії можуть бути:

•        незалежні фахівці у сфері культури, публічного або бізнес-адміністрування;

•        члени професійних, творчих спілок, об’єднань, асоціацій, організацій у сфері культури, зареєстрованих відповідно до закону.

Членом конкурсної комісії не може бути особа, яка:

•        за рішенням суду визнана недієздатною або її дієздатність обмежена;

•        має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

•        є близькою особою або членом сім’ї учасника конкурсу чи органу управління;

•        є членом трудового колективу закладу культури, на посаду керівника якого проводиться конкурс.

Дата, місце початку проведення конкурсного відбору: 16442, вул. Соборна, 1, с. Комарівка, Ніжинський район, Чернігівська область, 14 травня 2024 року, о 9.00 год.

Заявки до складу конкурсної комісії приймаються до 16.00 05 квітня 2024 року за адресою: Чернігівська область, Ніжинський район, с. Комарівка, вул. Соборна, 1, Комарівська сільська рада або на електронну пошту: 04412225@mail.gov.ua,

Відповідальна особа – Грищенко В.М.

тел. +380987381685