Бій під Крутами - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження укаїнців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей - найкращих представників українського студенства. 

Так до цієї дати 29 січня 2019 року у Комарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів організаторами: Обушною В.С., Перець В.І., Холодняк І.Ю., для учнів 5-11 класів проведено годину мужності "Квіти у полі, там, де Крути", під час якої учні переглянули документальні фільми: "Україна: забута історія: бій  під Крутами", "Мандрівка Україною", "Невідома Україна. Лист без конверту".

Після перегляду фільмів всі присутні дійшли до висновку: не можна викреслити з людської пам'яті  той великий та безсмертний подвиг юних студентів,що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше - власне життя та вшанували пам'ять Героїв Крут хвилиною мовчання. 

Директор Комарівської Публічної бібліотеки Холодняк І.Ю. представила до уваги учнівської молоді виставку - факт: "Під Крутами пішли в безодню" та провела бібліографічний огляд літератури "Коли стають до зброї діти - народ цей не перемогти".

Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби, і не випадково, що ця боротьба проходить саме на Сході України. У цій борні нас надихають слова великого Кобзаря: "Борітеся - поборете, вам Бог помогає! За вас правда, за вас слава і воля святая!".

                      Любіть Україну, як вірні сини,

                Віддати життя їй готовіє,

                         Як юні сини, що життя віддали

                   Під Крутами всі, як Герої...

                                   Василь Криволап

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису