Фото без опису

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання  (зміни типу) Ховмівської ЗОШ І-ІІ ступенів та Сидорівської ЗОШ І-ІІ ступенів   

 

1.Найменування організатора громадського обговорення -  Комарівська сільська рада, Борзнянського району, Чернігівської області.

 

2.Мета: врахування думки жителів сіл Ховми та Сидорівка щодо зміни типу закладів.

 

На сьогодні Ховмівська ЗОШ І-ІІ ступенів та Сидорівська ЗОШ і-ІІ ступенів не відповідають вимогам чинниго законодавства України щодо кількості учнів та наповнюваності класів. У зв’язку з цим  освітня субвенція з державного бюджету до  бюджету Комарівської громади  не надходитиме на жодну з вищевказаних шкіл. Усі класи даних шкіл утримуватимуться лише за рахунок власного бюджету громади.

У 2020/2021 навчальному році мережа цих закладів освіти буде виглядати так:

Ховмівська ЗОШ І-ІІ ступенів:

1 клас – 0 учнів;

2 клас – 4 учні;

3 клас – 0 учнів;

4 клас – 3 учні;

5 клас – 5 учнів;

6 клас – 1 учень;

7 клас – 3 учні;

8 клас – 3 учні;

9 клас – 5 учнів.

Разом – 24 здобувачі освіти.

Сидорівська ЗОШ І-ІІ ступенів:

1 клас – 1 учень;

2 клас – 4 учні;

3 клас – 1 учень;

4 клас – 1 учень;

5 клас – 2 учні;

6 клас – 6 учнів;

7 клас – 3 учні;

8 клас – 1 учень;

9 клас – 3 учні.

Разом – 22 здобувачі освіти.

 

          Відповідно до Закону України  “Про загальну середню освіту” і до фінансових нормативів, якщо в класі менше 5 дітей, діє індивідуальна форма навчання. Що це таке?  А це така форма навчання, коли дитина має у  4-5 разів менше  годин  навчання, ніж у класі з більшою наповнюваністю. У класі протягом тижня учень працює на 32 уроках, а при індивідувальному навчанні усі предмети викладаються на 8 уроках.

 

3.Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо перепрофілювання  (зміни типу) Ховмівської ЗОШ І-ІІ ступенів та Сидорівської ЗОШ І-ІІ ступенів   – відділ освіти Комарівської сільської ради, Борзнянського району, Чернігівської області.

 

4. Строк, місце, час проведення громадських слухань, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників – громадські слухання відбудуться в   будинку культури с. Комарівка 24.06.2020 року о 10.00 год.

 

5. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форми для подання пропозицій (зауважень) — Комарівська сільська рада, с. Комарівка, вул. Соборна, 4, e-mail: komarivkasr@meta.ua, тел. (04653) 2-51-31.

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає протягом 30 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

 

6.Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення – відділ освіти Комарівської сільської ради, с. Комарівка, вул. Соборна, 4, e-mail: komarivkavo@meta.ua, тел. (04653) 2-51-30.

 

7. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Кантур Юрій Іванович – сільський голова.

 

8. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Комарівської  сільської ради.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання   щодо перепрофілювання  (зміни типу) Ховмівської ЗОШ І-ІІ ступенів та Сидорівської ЗОШ І-ІІ ступенів.