Українці отримали від ФССУ майже 500 млн гривень компенсацій за час догляду хворих дітей

Піклуватись про рідних – важливо. Бути поруч із хворими дітьми та піклуватись про їх стан під час відключення світла чи про безпеку в разі повітряних тривог, не втрачаючи за ці дні заробіток, – особлива цінність і соціальна гарантія, яку надає державне соціальне страхування навіть під час війни.

Потерпілим направлено понад 900 млн грн щомісячних страхових виплат у січні

В Україні триває реорганізація системи соціального страхування – з 01 січня 2023 року Фонд соціального страхування України передав свої завдання та функції до Пенсійного фонду. Зокрема, до компетенції ПФУ тепер входить фінансування лікарняних і декретних допомог, допомог на поховання, а також одноразових і щомісячних страхових виплат.

Ким замінити комісії з соціального страхування та як призначати допомоги за лікарняними

З 01 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якою було внесено ряд змін до розрахунку і призначення допомог за лікарняними.

У минулому році виявили необґрунтовано видані чи продовжені лікарняні на 4,5 мільйона гривень

Впровадження в Україні електронного реєстру листків непрацездатності дозволило значно зменшити кількість помилок і зловживань при видачі лікарняних. Однак випадки порушення інструкцій при заповненні (в обігу досі знаходиться біля 4% паперових листків) і видачі лікарняних все ще трапляються та можуть призвести до надмірних видатків.

Реорганізація: куди подавати заяви-розрахунки з 01 січня

З 01 січня 2023 року Фонд соціального страхування України передав свої завдання та функції до Пенсійного фонду – відтепер саме ПФУ є уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. ФССУ перебуває в процесі припинення.

ФССУ погасив заборгованість з лікарняних і декретних допомог

Сьогодні Фондом соціального страхування України було погашено заборгованість з виплати допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. Виплати вчасно та в повному обсязі здійснюються на всій території України, де це можливо в умовах воєнного стану і бойових дій.

Допомога за один день лікарняного зросла на 58,7 гривні

Попри воєнний стан допомога від Фонду соціального страхування України на час лікування продовжує зростати. За підсумками одинадцяти місяців 2022 року за кожен день перебування на лікарняному ФССУ у середньому виплачує допомогу у розмірі 431,42 гривні – це на 58,7 гривні більше, ніж за той же період минулого року.

ФССУ оплатить допомогу за лікарняним, навіть якщо працівник захворів у перший робочий день

Фонд соціального страхування України гарантує страховий захист для всіх українських працівників. Навіть якщо ви захворіли у свій перший робочий день, ФССУ оплатить допомогу за лікарняним у повному обсязі.