У листопаді потерпілі отримали 906 мільйонів гривень щомісячних виплат

Щомісячні страхові виплати від Фонду соціального страхування України упродовж листопада отримали майже 170 тисяч потерпілих на виробництві та членів їх родин. Виплати профінансовано вчасно та в повному обсязі для потерпілих з усієї України, зокрема тимчасово окупованих територій.

ОБЕРЕЖНО – ОЖЕЛЕДИЦЯ!

     Аналіз виробничого та побутового травматизму показує, що абсолютна більшість випадків травматизму трапляється в результаті падінь під час пересування людей. Наслідком такого травмування є тривала втрата працездатності та інвалідність. В осінньо-зимовий період вірогідність падінь значно зростає,тому для попередження травмування працівників під час виконання виробничого завдання при пересуванні пішки або на транспортному засобі в період складних погодних умов необхідно на підприємстві проводити працівникам позаплановий інструктаж з питань охорони праці щодо їх поводження при виконанні робіт в складних погодних умовах, а водіям транспортних засобів - інструктажі з безпеки дорожнього руху.  Щоб зменшити вірогідність падіння під час пересування пішки в ожеледицю, необхідно дотримуватись наступних основних правил поводження:                                      - вдягайте зручне взуття на неслизькій підошві;                                                                                         - пересувайтеся тільки по пішохідних доріжках, не ходіть біля самого краю проїжджої  частини дороги, старайтеся обходити всі місця з похилою поверхнею;                                                                                                                                    - ходіть не поспішаючи , дивіться під ноги та обходьте небезпечні місця;                                      - будьте гранично уважним під час переходу проїжджої частини дороги;                                         - при переході по обледенілій поверхні не підіймайте високо ступні ніг, а робіть рухи подібно ковзанню, не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість падіння, а також важких травм, особливо переломів та струсів мозку; - тримайтеся подалі від будинків – ближче до середини тротуару з метою передження травмування від падіння з даху снігу, бурульок тощо;                                                                            - при порушенні рівноваги відразу зігніть ноги в колінах, це також допоможе вам знизити висоту, якщо відчуваєте, що падіння не можна уникнути; - при ходьбі під час ожеледиці центр тяжіння тіла спрямовуйте вперед; - спускаючись чи піднімаючись сходами, тримайтеся за поручні, обов’язково ставте на сходинку обидві ноги;

ФССУ завершив фінансування щомісячних страхових виплат – потерпілим направлено 906 млн грн упродовж листопада

Навіть під час воєнного стану щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві продовжують виплачуватись Фондом соціального страхування України вчасно та в повному обсязі. Страхові виплати фінансувались вчасно навіть під час активних бойових дій і для потерпілих, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

За час війни ФССУ виплатив 10 млрд грн лікарняних і декретних допомог

З початку повномасштабного вторгнення фахівці Фонду соціального страхування України в областях і місті Києві доклали всіх зусиль, аби виплати за лікарняними не призупинялись навіть в найскладніших обставинах – тож лікарняні і декретні допомоги продовжували виплачуватись навіть в умовах активних бойових дій, у тимчасово окупованих регіонах, для працівників, які евакуювались за кордон, або чиї роботодавці не змогли подати лікарняні на оплату.

Фонд напряму нарахував евакуйованим працівникам 27 млн гривень допомог

Фонд соціального страхування України продовжує гарантувати державний страховий захист у повному обсязі для всіх українців – зокрема для тих працівників, чиї роботодавці не можуть дотриматись процедури нарахування лікарняних через бойові дії.

За час окупації Херсонщини ФССУ виплатив 100 мільйонів грн лікарняних, декретних і страхових виплат мешканцям області

Упродовж усього періоду, доки Херсон очікував звільнення від окупантів, мешканці області продовжували отримувати лікарняні та декретні допомоги від Фонду соціального страхування України. Навіть в періоди активних бойових дій вчасно та в повному обсязі фінансувались щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві.

Квитанції від ФССУ можуть надходити довше через перевантаження електромережі

Внаслідок стабілізаційних та екстрених відключень електроенергії друга та третя квитанції щодо стану прийняття поданих страхувальниками заяв-розрахунків можуть надходити пізніше, ніж зазвичай.