Фото без опису       Останнім часом між мешканцями Комарівської територіальної громади ширяться чутки про те що, на території населених пунктів територіальної громади будуть закриті фельдшерські пункти, та звільненні працівники.
                 В зв’язку з цим сільський голова Віктор Бондаренко повідомляє мешканців територіальної громади про те що, жоден із сільських ФАПів громади не закриють у 2022 році.
             Фінансування закладів первинної ланки надання медичних послуг для населення – свідомий крок громади, аби кожен мешканець громади мав можливість отримувати медичні послуги за місцем проживання. Проте, на привеликий жаль ми вимушені наголосити на тому, що на державному рівні не бачать існування сільських ФАПів. 
           Як один із переконливих прикладів є те, що у структурі медзакладів взагалі не передбачено існування ФАПів. Звісно, фактично  їх ніхто не забороняє, але фінансування цих закладів первинного рівня держава на себе не бере. Але ми чудово розуміємо, яку роль відіграють ФАПи для життєзабезпечення сільського населення, тому єдиним варіантом для їх функціонування є фінансування з боку органів місцевого самоврядування в рамках реалізації місцевих програм розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я. 

       Починаючи з дня утворення Комарівської територіальної громади ми беремо активну участь в спів фінансуванні Борзнянської міської лікарні та КНП «Борзнянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Борзнянської міської ради, Чернігівської області. Підтвердженням цьому є інформація про співфінансування комунальних закладів охорони здоров’я із власних надходжень.
            Так у 2020 році для КНП «Борзнянський центр ПМСД» було виділено з бюджету сільської ради 366 тисяч 825 гривень:
•    оплата праці – 227 939 гривень;
•    матеріальні та комунальні послуги – 27010 гривень;
•    для придбання медикаментів – 20496 гривень;
•    енергоносії (електроенергія та паливо)  – 91380 гривень;
              У 2021 році було виділено з бюджету сільської ради 781 тисяча 032 гривні:
•    оплата праці – 431 295 гривень;
•    матеріальні та комунальні послуги – 71 280 гривень;
•    енергоносії (електроенергія та паливо)  – 278 457 гривень;

             Заплановано на 2022 рік:
•    оплата праці – 430 000 гривень;
•    матеріальні та комунальні послуги – 30 000гривень;
•    для придбання медикаментів – 10000 гривень;
•    енергоносії (електроенергія та паливо)  – 130 000 гривень;

           У 2021 році на Борзнянську міську лікарню було виділено з сільського бюджету 400 тисяч 000 гривень, а на 2022 рік заплановано 100 тисяч гривень.
          Також повідомляємо, що у 2021 році Комарівська сільська рада взяла на своє 100% утримання центр надання соціальних послуг в якому на цілодобовому утриманні перебувають 15 осіб, які потребують сторонньої допомоги. 
            Сьогодні через пандемію коронавірусу ми переживаємо особливо складний та напружений час. Тож наш моральний обов’язок - спільними зусиллями підтримати місцеву медицину. Окрім органів місцевого самоврядування, свою вагому частку в цей процес вносять представники бізнесу, орендарі, підприємці. Щиро дякуємо всім, хто не залишається осторонь гострих проблем та  нагальних  викликів!