Цього тижня відбулась нарада з питань стану виконання заходів мобілізації на території Ніжинського району під головуванням начальника Ніжинської районної військової адміністрації Григорія Ковтуна.
У нараді взяли участь начальники відділів Ніжинського РТЦК та СП, керівники територіальних громад, старости, керівники сільськогосподарських підприємств, установ та організацій.
Під час засідання розглянули питання:
- про стан виконання планових завдань з мобілізації людських й транспортних ресурсів;
- про стан бронювання військовозобов’язаних на підприємствах, установах, організаціях району;
- про стан взаємодії Ніжинського РТЦК та СП, його відділів з органами місцевого самоврядування, військово-лікарськими комісіями, підприємствами, установами, організаціями;
- про стан проведення заходів щодо виявлення підприємств, установ, організацій, фізичних осіб підприємців, які уникають виконання обов’язків щодо мобілізації людських та транспортних ресурсів;
- про формування підрозділів в рамках проекту «Гвардія наступу».
Заступник начальника Ніжинського РТЦК та СП Микола Баргамін доповів про стан виконання поставлених мобзавдань за підсумками І кварталу й ознайомив з перспективою завдань на 2023 рік.
Усі начальники відділів РТЦК та СП доповіли про виконання завдань в їх сферах відповідальності та озвучили проблемні питання, які виникають в ході роботи.
Григорій Ковтун наголосив на необхідності тісної співпраці органів місцевого самоврядування з відділами РТЦК та СП щодо якісного оповіщення громадян.
«У країні триває війна, тому кожен громадянин повинен викладатись на 100% задля нашої держави. І для цього всі повинні бути в рівних умовах», - зазначив начальник РВА.
Начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами районної державної адміністрації Михайло Марченко доповів про стан бронювання на підприємствах і про питання, які виникають в ході даної процедури.
Також під час наради розглянули актуальне питання про весняне водопілля на території Ніжинського району. Адже вже в деяких населених пунктах трьох громад району внаслідок підняття рівня води повністю або частково блоковані під’їзні шляхи (населені пункти Комарівської, Височанської та Батуринської громад).
Дану ситуацію цілодобово моніторять органи влади та ДСНС. Уже розгорнутий мобільний спостережний пост. У район доправлений автомобіль «Богун» для допомоги населенню.
За результатами наради начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун надав доручення відповідним службам тримати на контролі дану ситуацію й не допустити її загострення.Фото без описуФото без описуФото без опису