Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації, є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень. Саме цим і займається Бюро безоплатної правової допомоги, співпраця якого з Державною установою «Центр пробації» має на меті не лише забезпечити право засуджених, які перебувають на обліку в підрозділах пробації, на безоплатну правову допомогу. Партнерство передбачає низку інших напрямів: правопросвітницька діяльність, взаємодія в межах пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», долучення до ініціатив, спрямованих на запобігання повторному скоєнню злочинів.

Саме тому така співпраця є необхідною та актуальною.

Так, на базі Ніжинського районного сектору №4 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області кожного першого вівторка місяця з 9 до 12 години працює дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Всі консультації є безкоштовними.

Найбільш поширеними питаннями з якими звертаються до дистанційного пункту суб’єкти пробації є ті, що стосуються порядку отримання паспорту, прийняття спадщини, порядку реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання, виїзду дитини за кордон, встановлення інвалідності, вирішення сімейних питань.

        

Ніжинський районний сектор №4

філії ДУ «Центр пробації»

в Чернігівській області