Фото без опису

І знову — березень... І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т. Г. Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського осягнення.

Одним із найбільших патріотів усіх часів і народів справедливо вважається Тарас Шевченко. Мало хто з таким вогнем душі захищав свободу і незалежність Батьківщини, честь і гідність народу.

Шанувати Шевченка – це значить шанувати рідну мову, культурні надбання народу, творців, які як і він  готові були покласти своє життя на олтар служіння народові.

Ми горді з того, що упродовж століть в устах патріотів рідного слова звучала наша мова, її берегли, як перлину, щоб колись заговорити нею на повний голос. І коли гостро постало питання, бути чи не бути українській мові і культурі взагалі,… "Бути!"- відповів на це Великий Тарас своїми творами.

В ці дні проведено різноманітні заходи, метою яких було на прикладі життя й діяльності Кобзаря виховувати любов до рідної землі, свого народу, мови і культури; сприяти усвідомленню власної ролі й відповідальності в майбутньому за долю нашої держави; вшанувати пам'ять геніального українського поета.

З 05 по 11 березня 2024року на базі Ніжинського районного сектору №4 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області проводились інформаційні бесіди під час яких до підоблікових сектору було доведено інформацію про життя та творчість Тараса Шевченка, переглянуто відеоролики з декламацією його віршів. Зараз, як ніколи, українцям варто пам'ятати та шанувати таких особистостей як Кобзар. Оскільки, від є одним з тих, чия щирість, любов до народу, до рідної землі викликають захоплення. Він розбудив національну свідомість українців, а Україну відкрив світові, став Генієм і Пророком. Його поетичне слово самоука і кріпака було сильнішим за слова вельмож і царів. Він став світлом для незрячих, криницею для спраглих, будителем для сплячих чи байдужих.

Тарас Григорович Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях нашого народу. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці, той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами. 

  

Ніжинський районний сектор №4

філії ДУ «Центр пробації»

в Чернігівській області