Державна податкова служба України повідомляє про оновлення версії програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS.

 

У оновленій версії:

додано можливість використання КЕП у форматі .pfx;

удосконалено механізм повернення з ПРРО, що використовується, чеків, які були сформовані іншим ПРРО, що належить/належав одному суб'єкту господарювання;

виключено обмеження щодо перегляду чеків у модулі «Історія операцій», сума яких перевищує 1 млн грн;

удосконалено функціонал щодо перевірки стабільності інтернет-з’єднання та з’єднання з Фіскальним сервером контролюючого органу при виході ПРРО з режиму офлайн.

 

Проєкт EU4PFM допомагає впроваджувати реформу ПРРО в Україні, надаючи експертну та фінансову підтримку щодо розробки і вдосконалення ІТ-рішень для ПРРО.

 

У січні-липні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 6,2 мільярди гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-липень 2023 року надійшло 6,2 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 38 відс. більше за факт надходжень семи місяців попереднього року (+1,7 млрд грн). Майже 1 млрд грн із загальної суми спрямовано у бюджет Чернігівської області, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.

Найбільшу частку у загальній сумі (майже 76 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 4,7 млрд гривень. Порівняно з минулорічним фактом сума податку збільшилась на 1,3 млрд гривень або на 40 відсотків.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 520 млн грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів), що на 23 відс. більше за минулорічний факт. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло майже 641 млн грн (10 відсотків загальної суми надходжень до місцевих бюджетів), або на 29 відс. більше ніж у минулому році.

Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 6 відс.: податку на прибуток сплачено 56 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 86 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції – 176 млн грн, екологічного податку – 11 млн гривень. 

Майже половину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечено платниками, що відносяться до сфери оборони, державного управління, освіти та охорони здоров’я (47,3 відс. загальної суми або 2,9 млрд грн). Також значні суми сплатили сільськогосподарські (14 відс. або 868,6 млн грн) та промислові підприємства (11,2 відс. або 691,5 млн грн). Від громадян надійшло 621 млн грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (10 відс. загальної суми).

Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 272,4 млн грн (4,4 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 194 млн грн (3,1 відс.), лісового господарства – 87,2 млн грн (1,4 відс.), будівництва – майже 50 млн грн (0,8 відс.).

 

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області