Сьогодні, 21 вересня, світова спільнота відзначає Міжнародний день миру, встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 року.

Це не випадковий день у календарі, не пересічний привід для свята, адже мир - це саме та цінність, якої прагнуть усі люди на планеті. Для нас, українців, свято Миру - це заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи зі зміцнення стабільності держави, дотримання прав і свобод людини.

Цього дня ООН пропонує всім країнам і народам припинити воєнні дії, або ж відзначати цей День проведенням освітніх і громадських суспільних інформаційних акцій з проблем миру. Уже 6 років на сході України триває війна з агресором, а наші захисники боронять територіальну цілісність, свободу, та мирне небо. 

У 2020 році перед усіма постав страшний ворог - COVID- 19. Тема 2020 року: «Формуємо світ разом». Наша найбільша перешкода наразі - це страшний вірус, який загрожує здоров'ю, безпеці і способу життя. 

Нехай цей світлий день стане символом надії на краще, гарантом подолання усіх перешкод та ворогів. Мир, як і будь-яке благо, залежить від зусиль та єдності людей. Мир - це наше прагнення, і лише від нас залежить його досягнення. Бажаю усім міцного здоров'я, наснаги, терпіння, мудрості у прийнятті важливих рішень.

Мир понад усе!

Україна понад усе!

Ми понад усе!

З повагою, сільський голова Віктор Бондаренко Фото без опису