🚘Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області попереджає про погіршення ❄️погодних умов на території області, що може вплинути на обстановку на 🛣дорогах. 

🌡16 листопада очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий дощ, ввечері з 🌨мокрим снігом, слабкий туман. Температура протягом доби 5-7º тепла. На вечір очікується зниження температурних показників нижче нуля. Вночі 17 листопада невеликі опади, місцями слабка ожеледь, температура від  2º морозу до 3º тепла. 

❄️Дані погодні умови можуть спричинити утворення слизькості на покритті автомобільних доріг. 

🚗Нагадуємо водіям про необхідність бути уважними та обережними на дорозі в осінньо-зимовий період. Слід перелаштуватись з літнього на зимовий стиль керування автомобілем та завчасно підготувати транспортний засіб до їзди в холодну пору року.

👉Обирайте безпечну швидкість руху відповідно до погодних умов, уникайте різких маневрів, тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. 

🛻Якщо ви ще не переодягли шини на зимові, то радимо якомога оперативніше звернутися до шиномонтажу, аби перевзути авто в гуму з нормальними протекторами. При низьких температурах матеріал літніх шин втрачає зчіпні властивості, і водієві стає набагато важче керувати автомобілем. ☝️Зимові шини завдяки своїй спеціальній конструкції забезпечують кращу стабільність автомобіля на снігу, мокрій дорозі та ожеледиці, а також відзначаються меншим гальмівним шляхом. 
☝️Важливо перевірити гальмівну систему, роботу зовнішніх світлових приладів, стан склоочисників, а також функціональність системи обігріву та охолодження автомобіля.

🚛Водіям фур рекомендуємо мати на осінньо-зимовий період ланцюги протиковзання, які слід використовувати для проїзду ділянок доріг з крутим підйомом та спуском.

☎️Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах працює цілодобова гаряча лінія Агентства відновлення та розвитку інфраструктури за номером +38 067 400 60 80.Фото без опису