Фото без описуІнформаційну кампанію щодо розвитку сімейних форми виховання за участі Людмили Марченко, начальника служби у справах дітей Ніжинської РВА, Людмили Сурмачевської, головного спеціаліста служби у справах дітей Ніжинської РВА було проведено в Комарівській сільській раді.

В режимі конференцзв'язку до обговорення приєдналися:
Харченко Юлія, регіональний координатор МБО " Партнерство: кожній дитині" та Стрига Лариса, старший фахівець із соціальної роботи, методист з розвитку патронату в Україні та експерт проєкту "Спільно".

На превеликий жаль, є діти, які не мають змоги мешкати з рідними батьками, та ще значна кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування виховується в інституційних закладах.

Особливо це дуже важливо саме зараз, в умовах воєнного стану в Україні. Саме для таких дітей необхідно розвивати альтернативні форми сімейного виховання. Реформа деінституціалізації спрямована на те, щоб кожна дитина виховувалась у благополучній родині, оповитими турботою, любов’ю та родинним теплом.

Бажання взяти на виховання дитину, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей. Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.

На теперішній час, популяризація сімейних форм виховання дасть можливість не тільки надати сімейно тепло дітям, які опинились в складних життєвих обставинах, а й за відсутності підходящої роботи забезпечить роботою самих батьків.

Якщо Ви небайдужі до долі дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, маєте бажання мати велику родину і подарувати сімейну турботу дитині, звертайтеся за фаховою консультацією до служби у справах дітей Комарівської сільської  за номером телефону: (04653) 25130.

Фото без описуФото без опису