Невтомні руки комарівських волонтерок рухаються дуже вправно. “Ми швидко навчилися, – доброзичливо посміхається привітна молодичка в синій хустині, – бо хлопцям треба допомога”. Жіночки плетуть сітки, роблять рідкі свічки, в’яжуть шкарпетки, шиють теплі устілки та виготовляють зігріваючі пояси. Допомогу відправляють адресно.
Волонтерський осередок з рішочою назвою “Бери і роби” очолює Тетяна Товстига.
“Відразу, як пішли виплати за мого зниклого безвісти сина, молодша донька сказала: “Мамо, як це так, що ми нічого не робимо?, – згадує Тетяна Вікторівна. – І ми на ці гроші закупили сітки, спанбонд, ліки, рідкі свічки. Знайшлися робочі руки, і закипіла робота”.
Син Тетяни, воїн-доброволець Олександр Білько, зник у Бахмуті. 5 травня буде рік, як мати шукає свою дитину.

“Моєму синові на момент зникнення було 30 років. По внутрішньому розслідуванні він загинув, – витирає невгамонні пекучі сльози Тетяна, – цьому є два свідки, та тіло дістати не можуть. Але я не вірю. В житті всього може бути. Може, Саша втратив пам’ять, або ті нелюди взяли його в полон, і станеться диво, і ми його знайдемо”.

Силу вірити і жити далі Тетяні Вікторівні дає волонтерство. Жінка завзято демонструє нам теплі в’язані шкарпетки, пояси, що не дадуть воїну змерзнути в окопі. Грошей не шкодує, бо це – для перемоги.
“Ми й по сільським магазинам поставили банки для збору, і місцеві кидають туди кошти, хто скільки може. Як то кажуть, з миру по нитці… Бо і за посилки, які відправляємо, теж треба платити”.

“Ми ніколи не хизуємось і зайвий раз ніде нічого не виставляємо, – говорять жінки. – Дізнаємось, що потрібна допомога – беремо і робимо. Виконали – шукаємо далі, кому ще треба”.
Хочеться сказати теплі слова вдячності таким-от невтомним бджілкам-трудівницям, які поклали на свої тендітні жіночі плечі часом нелегку, але вкрай важливу справу. Ви добровільно віддаєте власний час і енергію, бо ваші величезні серця не вміють інакше. Комарівські панянки, ви – справжні, непідробно щирі і просто неймовірні люди! Разом з нашими воїнами ЗСУ ви прокладаєте шлях до Перемоги.                                       

                                                                         Валентина Пильник

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису