Надходження єдиного податку від суб’єктів господарювання Чернігівщини у січні 2022 року зросли на 20 млн гривень

У січні 2022 року фізичні особи – підприємці Чернігівської області сплатили до місцевих бюджетів 81 млн грн єдиного податку і тим самим перевищили факт надходжень відповідного періоду минулого року на 32,5 відс. або на 18,9 млн грн  (у січні 2021 року надходження єдиного податку з  фізичних осіб становили 58 млн грн). Про це повідомила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Застерігаємо від шахраїв, які видають себе за працівників податкової служби!

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує громадян, платників податків, що до суб’єктів господарювання м. Ніжина почали надходити телефонні дзвінки від невідомих осіб, які представляються працівниками Ніжинської ДПІ. Телефонують із мобільного телефону 0953404479 та просять передзвонити за номером 0955973516, начебто начальнику Ніжинської ДПІ. При цьому невідомі особи просять надати грошові кошти. Вкотре повідомляємо, що такі дії вчиняють шахраї. Застерігаємо платників податків бути пильними та не піддаватися на провокації.  Попереджаємо, що у разі надходження таких дзвінків з будь-якими незаконними пропозиціями або вимогами, одразу повідомляйте працівників підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції за номером телефону: (0462) 652-315, 652-392, 668-522.

У січні Чернігівщина спрямувала на обороноздатність країни 34,4 млн грн військового збору

Про підтримку обороноздатності нашої країни платниками податків Чернігівщини інформує громадськість начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

До уваги платників податків: Щодо терміну сплати податків

З метою забезпечення рівномірного наповнення бюджетів усіх рівнів для виконання програм бюджетного фінансування Головне управління ДПС у Чернігівській області звертається до платників рентної плати, зокрема рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини та за користування радіочастотним ресурсом України, а також платників плати за землю з проханням здійснити сплату податкових зобов’язань за січень 2021 року не пізніше 28 лютого 2022 року включно, оскільки граничний термін сплати по цих платежах припадає на 02 березня поточного року.

Фіскальний чек – гарантія прав споживача

  Державна податкова служба України розробила відеоролик,  у якому роз?яснюється, який захист та гарантії надає фіскальний чек споживачам від недоброчесних продавців. 

Щодо граничних обсягів доходу, встановлених для 1-3 груп єдиного податку для фізичних осіб - підприємців протягом 2022 року

Відповідно до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами і доповненнями (далі - Кодекс), а саме ст.291, передбачено, що спрощена система оподаткування, обліку та звітності - особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

Внесено зміни до Податкового кодексу України в частині стягнення податкового боргу

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що Верховною Радою України прийнято Закон України від З0 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі - Закон № 1914), більшість положень якого набрали чинності з 1 січня 2022 року.

РРО: що потрібно знати

Не зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку І групи.