За січень – листопад 2021 року платниками Чернігівщини сплачено майже 18,3 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

До бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків сплачено за січень-листопад 2021 року понад 12,6 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Це на 2 млрд грн або більш як на 19 відс. більше, ніж сплачено за відповідний період 2020 року. Єдиного внеску за 11 місяців поточного року надійшло 5,6 млрд грн, що на 19,5 відс. або на 0,9 млрд грн перевищує відповідні минулорічні надходження, - інформує громадськість начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів на постійному контролі у податківців

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області з початку поточного року проведено 717 перевірок суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею підакцизних товарів (алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального) на території області.

Правом на податкову знижку скористалися 4,5 тис мешканців Чернігівщини

Протягом січня–листопада 2021 року податкові декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік у зв’язку з використанням права на податкову знижку подали  понад 4,5 тисяч мешканців Чернігівської області, які визначили до повернення з бюджету 12,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Увага! Закінчується термін подання декларації за 2020 рік для отримання податкової знижки

Повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна скориставшись правом на податкову знижку, - нагадує заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Руслан Погрібний.  

Щодо орендної плати за землю при переході права власності на нерухоме майно, розташованого на орендованій попереднім власником такого майна земельній ділянці

Земельним кодексом України (далі – ЗКУ) та Законом України «Про оренду землі» (далі – Закон) визначено, що у разі набуття права власності на об’єкт нерухомого майна (жилий будинок (крім багатоквартирного), іншу будівлю або споруду), об’єкт незавершеного будівництва, розміщений на земельній ділянці, що перебуває в оренді у попереднього власника, до набувача одночасно переходить право оренди земельної ділянки, на якій розміщений такий об’єкт, в обсязі та на умовах, встановлених для попереднього власника такого об’єкта (част. 3 ст.120 ЗКУ, част.3 ст.7 Закону).

Про особливості оподаткування новорічних подарунків

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що оподаткування вартості святкових подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи, отриманих від органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та інших юридичних осіб визначено п.165.1.39 ст.165 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

На оздоровлення навколишнього середовища на Чернігівщині зібрали понад 54 мільйони гривень

Про надходження екологічного податку платниками податків Чернігівщини за одинадцять місяців 2021 року інформує громадськість начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.