На Чернігівщині проведено перерахунки пенсій

З 1 грудня 2022 року в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік» проведено перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 2027 до 2093 гривень.

Субсидії та пільги: які зміни чекають на жителів області

Пенсійний фонд України у жовтні та листопаді виплатив українцям субсидії за вересень та жовтень, які були призначені органами соціального захисту населення. Починаючи з 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України буде не лише виплачувати, а й призначати житлові субсидії та пільги: тобто громадяни, які витрачають на оплату комунальних послуг більше, ніж 15% сукупного місячного доходу домогосподарства, з 1 грудня для призначення субсидії мають звертатися до органів Пенсійного фонду України. При цьому людина може самостійно обрати до якого саме сервісного центру Фонду їй зручно звернутися. Це не залежить від місця її офіційної реєстрації.

Запитуйте – відповідаємо

- Як змінити реквізити банківської картки для отримання пенсії, якщо немає електронного підпису, а картка є?

Для отримання субсидії витрати на оплату комуналки мають перевищувати 15% доходу

Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг призначають людям, які не можуть самостійно сплатити всю суму. Розмір виплат розраховують індивідуально для кожної сім’ї з огляду на її склад, сукупний дохід та розмір житлового приміщення. Проте для призначення субсидії витрати на житлово-комунальні послуги мають перевищувати в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України

Оприлюднено Закон України № 260-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», прийнятий 21 вересня 2022 року.

З ЖОВТНЯ ПІЛЬГИ ТА СУБСИДІЇ ВИПЛАЧУЄ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України»» починаючи з 1 жовтня 2022 року, Пенсійний фонд України забезпечуватиме виплату житлових субсидій та пільг.