Про порядок виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань у 2022 році

       Урядом затверджено постанову Кабінету Міністрів України від 07.05.2022 №540 «Деякі питання виплати у 2022 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», яка передбачає порядок виплати з державного бюджету разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань.

Пенсійний фонд збільшив кількість послуг, які надаватимуться за допомогою онлайн сервісів

В умовах війни отримання послуг онлайн є дуже актуальним. Пенсійний фонд України розширив кількість послуг з пенсійних питань, питань соціального страхування, які можна отримати не виходячи з дому та не звертаючись особисто до фахівців  сервісних центрів. 

Верховна Рада України встановила щорічну індексацію пенсій для військових і держслужбовців

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства, який передбачає індексацію пенсій, зокрема, для військовослужбовців і держслужбовців.

Е-лікарняні:відповіді на запитання читачів

З 01 жовтня 2021 року листки непрацездатності в Україні оформлюються тільки в електронному форматі, а не в паперовому, як раніше. Незважаючи на те, що в області, станом 10.02.2022, вже видано 168880 Е-лікарняних, у наших читачів до цього часу виникають запитання щодо порядку роботи Е-лікарняних.

Розмір пенсії збільшився

У зв’язку зі зростанням розміру  прожиткового мінімуму з 1 грудня ц.р. проведено перерахунок пенсійних виплат 268 тис. пенсіонерів області. Підвищені пенсії отримають майже 212 тис. осіб, середній розмір підвищення становить 92 гривні.