ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТАНЦЮ

ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТАНЦЮ

Вітаємо танцювальні колективи будинків культури та клубів Комарівської ОТГ з Міжнародним днем танців! Бажаємо приголомшливого почуття ритму, неймовірної пластики, витривалості, ентузіазму і віри в свої можливості. Міцного здоров’я, відкриття себе в нових напрямках, чарівної хореографії та бурхливих оплесків. Нехай ваш талант буде яскраво сяяти на сцені! 

З РАДІСТЮ ПОВІДОМЛЯЄМО!

З РАДІСТЮ ПОВІДОМЛЯЄМО!

З радістю повідомляємо, сьогодні одна захворювана на COVID-19 виписана із інфекційного відділення Борзнянської ЦРЛ та повертається до дому, до звичного життя. Ще два жителі громади готуються до виписки.

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

ЕКОЛОГИ ЗАКЛИКАЮТЬ БІЛЬШ СУВОРО ДОТРИМУВАТИСЯ ПРАВИЛ ПОВОДЖЕННЯ З ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ У ЗВ’ЯЗКУ З ЕПІДЕМІЄЮ КОРОНАВІРУСУ

Фінансові результати громад Чернігівщини за 2019 рік

Фінансові результати громад Чернігівщини за 2019 рік

Фінансові результати громад Чернігівщини за 2019 рік 22.03.2020 11:59 Суспільство 570 0 Експерти Програми «U-LEAD з Європою» проаналізували фінансові результати 806 об’єднаних територіальних громад за підсумками 2019 року в розрізі областей. Серед інших були проаналізовані фінансові показники 39 ОТГ Чернігівської області, створених впродовж 2015-2018 років. Як зазначили аналітики, розрахунок показників здійснювали на основі восьми індикаторів, які в певній мірі характеризують фінансові аспекти діяльності об’єднаних територіальних громад. Серед них показники доходів загального фонду, видатків на утримання апарату управління та капітальних видатків в розрахунку на одного мешканця громади, а також коефіцієнти дотаційності бюджетів, співвідношення видатків на утримання апарату управління із фінансовими ресурсами ОТГ, питомої ваги заробітної плати у видатках загального фонду бюджету ОТГ та частки капітальних видатків у загальному обсязі видатків. Отже, за рівнем доходів загального фонду в трійці лідерів Варвинська, Гончарівська та Деснянська об’єднані територіальні громади – на 1 мешканця тут мають 8901,3 грн, 8377,5 грн та 7583,1 грн відповідно. Середній показник доходів загального фонду на 1 мешканця ОТГ Чернігівської області становить 4812 грн.