Масляна

Свято проводів зими та зустрічі весни - одне з найбільш улюблених. Масляну святкують по різному, але постійна основа свята - боротьба сил Зими і Весни, що завершується спаленням символу зими - опудала, і загальним святкуванням , святковою трапезою, у  центрі якої млинець, як cимвол сонця. Сьогодні, в неділю, люди просять пробачення один у одного. Попереду Великий піст.

Презентація книги

14 березня 2023 року художній керівник Комарівського БК Товстига Тетяна  провела годину мужності до Дня Українського добровольця.

Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги

15 березня 2024 року в спортивному залі Комарівського ліцею відбулися змагання з баскетболу в рамках II етапу проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» в Комарівській ТГ. Дітей привітали: керівник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту – Валентина Грищенко, головний арбітр змагань – Віталій Курінський. Далі розминка та змагання. Емоції переповнювали зал. Серед хлопців перемогла команда «Левів» КЗ «Комарівська гімназія». Серед дівчат перемогла команда «Сервалів» Комарівського ліцею. Ці команди будуть представляти нашу громаду в наступному районному етапі змагань. Кращими гравцями стали: Олексій Василенко, Діана Усольцева, Артем Зеленський, Дар’я Степанець! Молодці! Вітаємо! Разом Переможемо!

Благодійний концерт

15 березня 2024 року в Прохорському старостинському окрузі було проведено благодійний концерт "З вірою в Перемогу".

Нагороджено посмертно

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено солдата Євгена Федоровича КОВАЛЕНКА зі Степанівки Ніжинського району Чернігівської області.

Інтеграційний хаб

12-13 березня 2024 року сільський голова Віктор Бондаренко брав участь в інтеграційному хабі для внутрішньо переміщених осіб. Захід відбувся в партнерстві заради громади: Департамент соціальної і ветеранської політики, Асоціації міст України, Благодійний Фонд "Рокада". Інтеграційний простір в м. Київ було організовано з метою встановлення комунікації між вразливими категоріями населення, сприяння їх адаптації приймаючих громадян, вирішення ключових проблем, що складають процес інтеграції, зміцнення взаєморозуміння та солідарності в суспільстві.

Спалювання сухої трави - злочин!

Щоденно на території Чернігівської області до «Служби порятунку 101» надходить більше 10 повідомлень про загоряння у природних екологічних системах. В більшості випадків, причинами пожеж є необережне поводження громадян із вогнем. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Волейбольний марафон

9 березня 2024 року жіноча команда з волейболу з Прохорів - срібний призер  групового етапу чемпіонату Чернігівської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос" з волейболу серед жіночих команд. У змаганнях ще брали участь команда Борзнянського аграрного фахового коледжу  та збірна Дмитрівської ТГ. Грали до двох перемог однієї з команд.  Дмитрівка - Борзна -2:0, Прохори - Дмитрівка - 0:2.  Борзна -Прохори - 0:2.  Переможцем групи і володарем єдиної путівки до фінальної частини чемпіонату стала команда Дмитрівської ТГ.  Прохорянки - другі, борзнянки - треті.