З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ЖІНКИ!

Щиро вітаю з Днем української жінки! 25 лютого, вперше шануємо українське жіноцтво на честь дня народження найвідомішої української письменниці та громадської діячки Лесі Українки. Отже, маємо своє українське свято, щоб вкотре продемонструвати світові не тільки національну колоритну красу українського жіноцтва, але й нашу велич, силу, мужність, готовність на самопожертву й героїчну боротьбу зі всяким злом, що схоче посягнути на все те, що нам найдорожче : на наших дітей, сім'ю, родину, дім, землю, країну! Сьогодні українки не тільки берегині сімейного вогнища, затишку й тепла, а й дбайливі матусі, які захищають від війни, навчають і виховують  дітей - майбутнє української нації. Сьогодні українки - героїчні амазонки в боротьбі з російськими окупантами, підмога армії в тилу ворога, міцна опора для розвитку економіки, сільського господарства, науки, техніки, культури.

Участь у Форумі

22 лютого 2024 року сільський голова Віктор Бондаренко брав участь у  Форумі відновлення тимчасово окупованих і деокупованих громад , який проходив в м. Київ. За програмою Форуму були проведені панельні дискусії: «Вертикальна та горизонтальна координація політики деокупації, реінтеграції та відновлення: спроможність центральної та місцевої влади». «Освіта як інструмент консолідації постраждалих внаслідок військової агресії рф громад: відновлення та реінтеграція». «Моделі відновлення постраждалих внаслідок військової агресії рф громад: кращі кейси та довготривалі виклики». Також презентували діяльність платформи «Тимчасово окупованих та деокупованих громад Всеукраїнської Асоціації ОТГ".

24 лютого 2024 року  – друга річниця початку повномасштабної війни

В Україні триває повномасштабна війна, кожен день якої приносить страждання та біль втрат. Але українці – незламна нація, яка вже 2 роки опирається російській агресії. 24 лютого виповнюється 731 день від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 10 років тому з окупації Криму у 2014 році.

Тренінги з протидії булінгу

           20 лютого 2024 року психологи громадської організації "Жіночий консорціум України" міста Київ, в особі соціального працівника Софії та волонтера Олександри, провели тренінги щодо запобігання булінгу з учнями 5-9 класів Красносільського ліцею, під час яких використовували вправи з методу резильєнтності "Окуляри сприймання", "Вітер дме", гралися в рухливі ігри та пригостили дітей солодощами.                            Тренінги - цікаві, змістовні, корисні, насичені ігровою діяльністю.      Здобувачі освіти             отримали         позитивні      емоції від проведеного заходу.

Говоріть українською

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Свято запроваджено у листопаді 1999 року згідно 30 сесії Генеральної конференції Юнеско з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.     Цей день нагадує нам про важливість мови як засобу спілкування, збереження культурного спадку та стимулювання розвитку національної самосвідомості. Це свято сприяє відчуттю гордості за рідну мову та розумінню її значення в житті кожного з нас.      Шануймо силу та красу українського слова, його незламність милозвучність, сучасність.       Наше слово передається з уст в уста , протистоїть ворожій пропаганді та століттями захищає наші національні цінності. Завдяки збереження мови, Україна вистояла на тернистому шляху, до встановлення сильної, самостійної держави.       В закладах освіти, культури, бібліотеках громади проведено цикл заходів з теми «Говоріть українською, думайте українською».

День Героїв Небесної Сотні

Сьогодні – День Героїв Небесної Сотні. Цього дня згадують трагічні події січня-лютого 2014 року, коли в ході Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників. 20 лютого у центрі Києва, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів. Памʼятаємо кожного. Вічна слава Героям! 

Турнір пам'яті Івана Лозицького

16 лютого 2024 року, в спортивному залі Комарівського ліцею відділом освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Комарівської сільської ради був проведений дитячий турнір з малюкболу, присвячений пам'яті Загиблого Героя Івана Лозицького. Наш земляк загинув 24 липня 2023 року під час оборони України від російського ворога на Донецькому напрямку. У змаганнях взяли участь 6 команд: Комарівський ліцей, Прохорський ліцей, Красносільський ліцей, Берестовецька гімназія, Степанівська гімназія, КЗ «Комарівська гімназія». Команди шляхом жеребу були поділені на 2 групи, де зіграли по колу, потім матч за 5-6, півфінали, за 3-4 та 1-2 місця. В напруженій боротьбі, продемонструвавши дуже потужню гру як індивідуально так і командно, перемогла команда Красносільського ліцею! Символічна перемога земляків Івана Лозицького і перехідний Кубок до наступних змагань буде зберігатися в стінах рідної школи Героя! Друге місце – Прохорський ліцей, третє місце – Степанівська гімназія, четверте місце – Комарівський ліцей, п’яте місце – КЗ «Комарівська гімназія», шосте місце – Берестовецька гімназія! Були визначені та нагороджені кращі гравці в складах команд: Артем Усик, Таміла Висоцька, Віктор Іваній, Богдан Астаф’єв, Василенко Олексій, Станіслав Турчин. Вітаємо переможців та учасників змагань! Змагання відбулися в День єднання і сьогодні дійсно спорт та любов до України обєднали дітей нашої громади! Дякуємо Збройним Силам України за можливість дітям займатися спортом! Слава Україні! Героям слава!

День єднання

Сьогодні в Україні – День єднання.  Свято  встановлене Указом президента у 2022 році. Цього дня українці єднаються під національними кольорами,  щоб продемонструвати бажання – жити, жити у мирі, жити щасливо, однією сім'єю, з дітьми, з батьками. Комарівська громада – Україна. Ми разом і ми – єдині! Слава Україні!

Служба зайнятості спонукає роботодавців активніше користуватися своїми послугами

Соціально-економічне життя Чернігівщини поступово відроджується, але напруженою залишається ситуація в прикордонних громадах області, які постійно потерпають від ворожих обстрілів. На Чернігівщині таким районом є Новгород-Сіверщина, яка межує з російською територією.