З Днем Збройних Сил України!

З Днем Збройних Сил України!

6 грудня українці відзначають державне свято – 32-ту річницю Дня Збройних сил України. Це свято справжньої мужності, героїзму і відваги. Дата приурочена до дня ухвалення Закону України «Про Збройні сили України» – подія відбулася саме 6 грудня 1991 року. Також урочиста дата пов’язана із    6-м грудня 1919 року. Це день став початком однієї зі славетних сторінок української армії – Першим зимовим походом Дієвої армії УНР.

Участь у Форумі

Участь у Форумі

Сільський голова Віктор Бондаренко 4-5 грудня 2023 року в місті Київ брав участь в XVII Українському муніципальному форумі. Участь у Форумі взяли представники майже 400 громад, органів державної влади, міжнародних інституцій, європейських муніципалітетів, дипломатичних представництв, ЗМІ. Відкрили Форум: Віталій Кличко, Голова Асоціації міст України, Київській міський голова Кунінорі Мацуда, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні (Посольство Японії в Україні / 在ウクライナ日本国大使館 / Embassy of Japan in Ukraine), Голова групи послів країн G7 Катаріна Матернова, Посол Європейського Союзу в Україні Мачей Янчак, Голова Офіс Ради Європи в Україні - Київ Юлія Свириденко, Перший Віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Бастіан Файгель, Директор Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe. На Форумі відбулися дискусії з тем: «Реалізація доповіді Європейської Комісії «Україна 2023» в регіональній політиці, бюджетному забезпеченні та наданні публічних послуг у громадах» «Планування відновлення і розвитку деокупованих та тимчасово окупованих територій» «Єднання для Перемоги, відновлення та розвитку України». Представники чотирьох палат Асоціація міст України: сільських і селищних рад, малих, середніх і великих міст представлять успішні практики муніципалітетів у час війни.

Наші здобутки

Наші здобутки

Упродовж вересня – листопада 2023 року був проведений Всеукраїнський екологічний конкурс «Eco-Hackathon-2023» за темою «Інноваційні технологічні рішення для відновлення біорозманіття України». Сич Ірина, учениця 9 класу Прохорського ліцею, брала участь в даному конкурсі.  В І етапі Ірина успішно захистила свій проект «Дослідження впливу агрохімікатів на біорізноманіття Чернігівської області» і була допущена до другого етапу. В другому етапі, в складі команди «Вартові Земельної Любові», з проектом «Інноваційні технологічні рішення для збереження агроценозів» стала переможцем Всеукраїнського екологічного конкурсу і нагороджена дипломом І ступеня Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України. А наставнику талановитого здобувача освіти, вчителю географії та біології Кантур Ользі Анатоліїні, яка забезпечила високий рівень підготовки учасниці, вручили Подяку Національного еколого-натуралістичного центру української молоді МОН України. Вітаємо Сич Ірину та її наставника Кантур О.А. з цією перемогою та бажаємо нових звершень та перемог.

Акція "Миколайчик для бійців ЗСУ"

Акція "Миколайчик для бійців ЗСУ"

У Комарівському ліцеї пройшла акція "Миколайчик для бiйців ЗСУ". Школярі, батьки, вчителі зібрали та передали захисникам подарунки🎁: смаколики, чай, каву, засоби гігієни, теплі речі🍩🍬🍫 🧦🧤 В пакуночки вклали і виготовлені власноруч листівки📝 Разом допоможемо нашим захисникам і захисницям відчути теплу атмосферу свят🤗❄️🤗❄️🙌❄️🫶 Дякуємо дітям, батькам, учителям за участь в акції, за добрі серця💙💛 Тримаймо стрій. СЛАВА УКРАЇНІ. ГЕРОЯМ СЛАВА🇺🇦

Постраждалі від домашнього насильства можуть отримати безоплатно послуги юриста чи адвоката: куди звертатися

Постраждалі від домашнього насильства можуть отримати безоплатно послуги юриста чи адвоката: куди звертатися

Особи, які постраждали від домашнього насильства, мають право отримати безоплатно послуги юриста чи адвоката. Для цього варто звернутися до системи безоплатної правничої допомоги (БПД). Які послуги надає система БПД, як ними скористатися та куди звертатись — пояснюємо далі.

Розумовські зустрічі

Розумовські зустрічі

30.11.-01.12 2023 року сільський голова Віктор Бондаренко у Чернігові брав участь у «Розумовських зустрічах». У ході зустрічі проведено п'ять дискусій. Вони присвячені тисячоліттю Великого князівства Чернігівського. Цю дату відзначатимуть наступного року. Тож це такий перший захід із нагоди такої поважної дати. Ми порушували й історичну тематику, також, звісно, йшлося про сучасну російсько-українську війну. Друга дискусія стосувалася відновлення та розвитку територіальних громад – проєктна діяльність, залучення зовнішніх коштів, управління ними, раціональне використання, планування. Третя дискусія присвячувалася змінам в інституції української держави, тобто тому, що має змінитися, бо так, як є, залишатися не може. Четверта дискусія – це інформаційні війни. І п’ята – це виклик, який стоїть перед нами. Це вступ до ЄС і НАТО. Це велике завдання, яке має виконати Україна. Що маємо зробити, як, коли, які проблеми та як ми їх долатимемо.

Турнір з міні-футболу пам'яті Сергія Савченка

Турнір з міні-футболу пам'яті Сергія Савченка

Сьогодні, Комарівською сільською радою, було започатковано Кубок з міні-футболу пам’яті Загиблого Героя Сергія Савченка. Сергій був нападником "Фортуни", цінував життя, любив сина, був справжнім другом та патріотом... Наш земляк загинув 30 грудня 2022 року від  поранення під час бою з російсько-терористичними угрупованнями біля села Підгородне Бахмутського напрямку Донецької області. За нагороди змагалися команди: «Берестовець», «Ветеран» Комарівка, «Фортуна» Комарівка, «Старт» Комарівка, «Олімп» Прохори. Грали по колу: 1. «Ветеран» - «Олімп» 1-4; 2. «Берестовець» - «Старт» 5-4; 3. «Фортуна» - «Ветеран» 6-1; 4.«Берестовець» - "Олімп" 1-3; 5. "Фортуна" - «Старт» 11-3; 6. "Ветеран" - "Берестовець" 2-5; 7. «Олімп» - «Старт» 3-9; 8. «Фортуна» - «Берестовець» 5-2; 9. «Ветеран» - «Старт» 7-3; 10. «Олімп» - «Фортуна» 4-8. «Фортуна» переможці, «Олімп» другий, «Берестовець» третій! Вітаємо призерів та учасників змагань! Були визначені та нагороджені кращі гравці команд: "Фортуна" – Станіслав Шленчак, "Ветеран" – Олександр Панішев, "Олімп" – Олег Симоненко, "Старт" – Дарина Печериця, «Берестовець» - Юрій Рибецький! Молодці, вітаємо! Дякуємо Збройним Силам України за можливість дарувати молоді позитивні емоції! Пам'ятаємо своїх Героїв! Слава Україні! Героям Слава!

Моніторинговий візит

Моніторинговий візит

1 грудня 2023 року співробітники регіонального представництва Уповноваженого у Чернігівській області Лариса Шумна та Ірина Жмака здійснили моніторинговий візит до Комарівської ТГ.

Аліна Куськал - переможець конкурсу юних фотоаматорів

Аліна Куськал - переможець конкурсу юних фотоаматорів

За підсумками обласного заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів "Чернігівщина - мій рідний край" у номінації "Пейзаж" (середня вікова група) Аліна Куськал, здобувач освіти Красносільського ліцею, стала призером за роботу "Під білим покривалом ночі".

Проведено робочу зустріч

Проведено робочу зустріч

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини впроваджує проєкт «Забезпечення комплексного реагування в Чернігівській області з метою захисту осіб, постраждалих від насильства, пов’язаного з війною, торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно-зумовленого насильства» за підтримки Представництва  Міжнародної організації з міграції в Україні.