Ти як?

Ти як?

Періоди темряви через можливі відключення електроенергії буде легше пережити, якщо підготуватися до них заздалегідь. Окрім речей першої необхідності — ліхтариків, батарейок, теплого одягу — варто подбати про те, як допомогти дітям здолати тривожність та зробити час без світла комфортним і затишним, наскільки це можливо 🔦 Страх темряви — це, з одного боку, віковий страх у дітей, з іншого — один із наслідків тривалого стресу. У темряві ми втрачаємо відчуття кордонів, тіла та орієнтацію в просторі. Будьте обережні з доторками до дитини. Перше, що необхідно зробити, — дати відчуття простору: «Стіни тут, стеля ось там». Контроль повертає відчуття впевненості. Домовтеся з дитино, за що вона буде відповідати — вмикати ліхтарик, дбати про свою іграшку чи улюбленця. А щоб відволікти дитину, запропонуйте пограти в ігри. Гра — найпростіший спосіб трансформувати напругу.

Турнір з міні-футболу пам'яті ЄВГЕНІЯ ЄСИПЕНКА

Турнір з міні-футболу пам'яті ЄВГЕНІЯ ЄСИПЕНКА

Меморіал Героя-добровольця Суцільно позитивний хлопець з чарівною посмішкою. Це – про Євгенія Єсипенка. Таким він був за життя і таким назавжди закарбувався у вдячній пам’яті земляків. З перших днів війни Євгеній став на захист рідної землі, хотів, щоб всі жили у незалежній Україні! Пройшов найгарячіші пекельні бої у Бучі, Ірпіні, у с. Мощун. Був тяжко поранений, проходив лікування і реабілітацію за кордоном і знову повернувся на бойові позиції до побратимів. Воював за острів Зміїний, пройшов пекло під Бахмутом… Нажаль, 7 серпня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання на Херсонщині зупинилося серце Євгена. Йому назавжди залишиться 24… Сьогодні, Комарівською сільською радою, було започатковано Кубок з міні-футболу серед ветеранів пам’яті Загиблого Героя Євгенія Єсипенка. У приміщенні спортивної зали Комарівського ліцею змагання зібрали воїнів ЗСУ, вчителів, друзів, рідних полеглого Героя. За нагороди боролися 6 команд: «Ветеран»Комарівка, «Ураган» Комарівка, «Динамо» Комарівка, «Фенікс»ДСНС Вишгород, «Олімп» Прохори, «163» 163-й батальйон. Грали по колу: 1. «Динамо» - «163» 2-5; 2. «Олімп» - «Ветеран» 1-8; 3. «Ураган» - «Фенікс» 0-7; 4. «Ветеран» - "Динамо" 7-2; 5. "Фенікс" - «Олімп»5-0; 6. "163" - "Ураган" 4-2; 7. «Динамо» - «Олімп» 2-5; 8. «163» - «Фенікс» 2-1; 9. «Ураган» - «Ветеран» 3-3; 10. «Олімп» - «163» 5-2; 11. «Ураган» - «Динамо» 4-10; 12. Фенікс» - «Ветеран» 3-0; 13. «Олімп» - «Ураган» 5-2; 14. «Динамо» - «Фенікс» 0-7; 15. «Ветеран» - «163» 3-2. «Фенікс» переможець, «Ветеран» другий, «Олімп» третій, «163» четвертий, «Динамо» п’яте, «Ураган» шостий! Вітаємо призерів та учасників змагань! Були визначені та нагороджені кращі гравці команд: "Динамо" – Олександр Харченко, "Ветеран" – Андрій Юрченко, "Олімп" – Сергій Поддубський, "163" – Олександр Панішев, «Ураган» - Максим Ловейко, «Фенікс» - Костянтин Харченко! Молодці, вітаємо! Дякуємо Збройним Силам України за можливість дарувати людям позитивні емоції! Пам'ятаємо своїх Героїв! Слава Україні! Героям Слава!

"Це не ОК" - інформаційна компанія проти насильства

"Це не ОК" - інформаційна компанія проти насильства

Дільничні 👮🏼Ніжинського районного управління поліції, в рамках акції «16 днів проти насильства», продовжують навчати громадян розпізнавати всі форми  насильства та закликають звертатися по допомогу. "«Це не ок» - саме таку назву має цьогорічна  інформаційна кампанія Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проводиться з 25 листопада до 10 грудня. Сьогодні подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок і чоловіків - це не справа кожного, а суспільна проблема. Україна – вільна європейська держава, яка не толерує і не виправдовує домашнє насильство. Безпека в державі починається з безпеки вдома. Ми маємо пам’ятати, що протидія домашньому насильству – це наш «невидимий фронт». Кожен громадянин та громадянка мають сприяти запобіганню проявам домашнього насильства. Суспільство повинно боротися з будь-якими проявами домашнього насильства. Замовчування насильства призводить до його повторного вчинення – і досить часто ще в більш жорстокій формі. Толерувати і замовчувати домашнє насильство –  неприйнятно. Якщо особа зазнала насильства або насильство відбувається «тут і зараз» – необхідно звернутися до поліції. Також є служби підтримки постраждалих осіб, де їм нададуть всю необхідну допомогу та підтримку.  Важливо, що повідомити про випадки домашнього насильства можуть і свідки – наприклад, знайомі або сусіди.  Домашнє насильство в умовах війни в Україні нікуди не зникло, а навпаки може лише загострюватися. Пов’язані з цим проблеми залишилися такі ж, які були і в мирний час.  Повномасштабне вторгнення рф в Україну загострило чимало проблем українського суспільства: зменшення рівня доходів, втрата роботи, безробіття та втрата місця проживання. Таке соціальне напруження є каталізатором негараздів у родині, що може переростати (переходити) в насильство.  Не замовчуийте, не відвертаи‌теся від тих, кому потрібна допомога. Адже домашнє насильство – це не норма, жодному насильству немає виправдання!   Якщо ви стали свідками домашнього насильства – не будьте байдужими! Повідомляйте про це! Не мовчіть, повідомляйте на «102». Не будьте байдужими!

День української хустки

День української хустки

7 грудня відзначається День української хустки.  У давнину хустка символізувала оберіг та була обов'язковою для носіння заміжніми жінками. Українська хустка приваблює жіноцтво усього світу. Візерунків, кольорів та способів в'язання національного головного убору є безліч, у кожного регіону свої традиції. Щороку українки діляться родинними історіями хусток, унікальними орнаментами та передають одна одній цінні знання.

Гроші ходять за людиною…

Гроші ходять за людиною…

Це, зокрема, і про професійне навчання за сприяння служби зайнятості. У тих, хто не має  затребуваної на ринку праці професії, є можливість отримати її  безкоштовно. Так, діють програми з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, зокрема, як шляхом видачі сертифікатів безробітним, так і з наданням ваучерів для певних категорій населення.

На Чернігівщині продовжує працювати «Армія відновлення»

На Чернігівщині продовжує працювати «Армія відновлення»

У рамках цієї урядової програми служба зайнятості залучає безробітних до праці на Перемогу. Силами безробітних, скерованих на суспільно корисні роботи, облаштовуються укриття цивільного захисту, зводяться фортифікаційні споруди, розбираються завали, здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи. Також безробітні заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки, готують сухпайки для військових.

Відзначили працівників

Відзначили працівників

В Україні щороку 7 грудня відзначають День місцевого самоврядування.  Сьогодні у залі приміщення сільської ради відбулося вручення грамот та подяк -  працівникам, на плечах яких нелегка ноша відповідальності за добробут жителів громади.  Усіх присутніх з професійним святом привітала  заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Курінська, яка у своєму виступі наголосила на надзвичайно важливій  ролі  громади, висловила працівникам органів місцевого самоврядування подяку за роботу, побажала всім плідної праці на благо громади, благополуччя, успіхів та миру.  За сумлінну працю та з нагоди Дня місцевого самоврядування було оголошено ПОДЯКУ - Валентині МОЗГОВІЙ - технічному працівнику Комарівської сільської ради. Вручено ГРАМОТИ: - Наталії ТИМОШЕНКО - спеціалісту І категорії фінансового відділу - Кристині КАНТУР - головному спеціалісту відділу ОКСМС - Світлані ПИВОВАР - головному спеціалісту відділу бухгалтерського обліку та звітності - Василю ЗАЛОЗНОМУ - старості Смолязького старостинського округу. Всі присутні подякували Збройним Силам України, що маємо можливість жити, працювати та планувати завтра. Бо ЗСУ приклад незламності та відваги.   Вшанували пам‘ять героїв, які віддали своє життя у боротьбі з російським агресором хвилиною мовчання. Їх подвиг - вічний, як і всіх захисників та захисниць, які сьогодні продовжують боротись у цій війні. Святкуючи сьогодні урочистості побажали усім щедрості та благословення Святого Миколая, його прихильності та опіки, а також успіху у всіх добрих починаннях, затишку в оселях та тепла в серцях, миру і Перемоги Україні.

З Днем місцевого самоврядування

З Днем місцевого самоврядування

Шановні мешканці громади! Вітаю Вас з нагоди Дня місцевого самоврядування. Це свято громади, кожного села, кожного його мешканця. Майбутнє нашої держави неможливе без розвитку місцевого самоврядування. Адже місцеве самоврядування – це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам, і наділяють їх владними повноваженнями. Усім причетним до цього свята дякую за важку, не завжди вдячну і зовні непомітну працю та бажаю міцного здоров’я, благополуччя, миру, злагоди, добра. Ваша наполеглива і самовіддана праця, високий професіоналізм і компетентність, відповідальність та активна громадська позиція є гідним внеском у розбудову нашої громади. Нехай цей урочистий день додасть усім Вам сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому нашої держави, порозуміння і єдності задля добра і благополуччя України.

Святий Миколай привітав дітлахів громади

Святий Миколай привітав дітлахів громади

Коли приходить місяць грудень всі діти з нетерпінням чекають день святого Миколая-Чудотворця. Цього святого споконвіку любила і шанувала Україна тому, що він приносив у дім родинну радість, душевний спокій, а ще захищав бідних та маленьких дітей.