Пожежна небезпека!

Пожежна небезпека!

❗️НАДЗВИЧАЙНА пожежна небезпека на Чернігівщині. 07 вересня 2023 року  в Чернігівській області області оголошено пожежну небезпеку.

До уваги жителів громади, власників пасік!

До уваги жителів громади, власників пасік!

07.09.-10.09.2023 року Борзнянська філія ТОВ "Українська молочна компанія" на земельних ділянках в адміністративних межах Комарівської сільської ради за межами населених пунктів       с. Комарівка, с.Сидорівка, с. Ховми буде проводити обробку посівів: сої та соняшнику із застосуванням пестицидів та агрохімікатів.

Участь в нараді

Участь в нараді

Сільський голова Віктор Бондаренко брав участь в семінар-нараді голів територіальних громад при Ніжинській РВА. Провів нараду начальник НРВА Григорій Ковтун. На нараді були присутні заступник голови районної державної адміністрації, голови територіальних громад району, керівники РТЦК та СП, поліції та окремих відділів РДА. Під час наради начальник Ніжинського РТЦК та СП Володимир Якущенко ознайомив присутніх із станом мобілізації та військового обліку в районі. «З метою виконання планів, поставлених державою, територіальні громади району повинні посилити свою співпрацю з районним центром комплектування та соціальної підтримки у напрямку здійснення мобілізаційних заходів», – зазначив Григорій Ковтун. Окремо обговорили питання забезпечення заходів цивільного захисту, безпеки та оборони на території району. Крім того, присутні обговорили стан організації безпеки навчального процесу в закладах освіти та хід підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, бюджетної сфери до опалювального періоду 2023-2024 років.

Рятувальники з правоохоронцями проводять рейди щодо профілактики пожеж в екосистемах

Рятувальники з правоохоронцями проводять рейди щодо профілактики пожеж в екосистемах

На території Чернігівщини фіксуються численні факти спалювання залишків сухої рослинності, необережного поводження з вогнем на прибудинкових, відкритих територіях і, як наслідок – пожежі в природних екосистемах та на територіях приватних домоволодінь. Лише впродовж минулого тижня в екосистемах зафіксовано 21 пожежу, внаслідок яких одна людина загинула, ще одну травмовано. Площа пройдена вогнем склала 16 га.

Щодо військового обліку жінок в Україні

Щодо військового обліку жінок в Україні

⚡️7 жовтня 2022 року Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до статті 1 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" (реєстр. №6482), яким встановлюється взяття жінок певних професій на військовий облік за їхнім бажанням.

З Днем підприємця!

З Днем підприємця!

Уже традиційно у першу неділю вересня в Україні відзначається професійне свято тих, хто відіграє надважливу  роль у функціонуванні економічних процесів нашої держави – День підприємця.